Dit innovatieve afwasmiddel, dat we uitbrachten in 2019, werd gemaakt met ten minste 25% afval dat overbleef van het bierbrouwproces (water en ethanol), de fles is gemaakt van 100% en de dop van 50% post-consumer gerecycleerd plastic.

DANKZIJ AFVAL NAAR EEN SCHONERE WERELD

Daarom herdenken we afval door weggesmeten ingrediënten en gercycleerde materialen een nieuw leven te geven. We zijn er trots op te laten zien wat er mogelijk is als bedrijven samenwerken om hun afval te hergebruiken.

Het maken van dit product was een werk van liefde (en van lange adem). We hebben samengewerkt met een Belgische bierfabrikant om brouwerijafval in ons nieuwe afwasmiddel te verwerken. Dit is een begin.

De formule bevat minstens 25% afval van het bierbrouwproces (water + ethanol).

De fles is gemaakt van 100% PCR gercycleerd plastic

De dop is gemaakt van 50% gerecycleerd PCR plastic

Het product werd gemaakt in onze Zero Waste gecertificeerde fabriek

“WE HEBBEN ONSZELF UITGEDAAGD OM NA TE DENKEN OVER HOE WE INGREDIËNTEN KUNNEN GEBRUIKEN DIE AL BESTAAN EN MOMENTEEL WORDEN VERSPILD – WAARBIJ WE VERSPILLING ZIEN ALS EEN KANS, NIET ALLEEN ALS EEN PROBLEEM.”

Tom Domen, Innovatie manager bij Ecover

ONZE ECOLOGISCHE FABRIEK

We zijn er trots op dat onze nieuwe Too Good To Waste Limited Edition is gemaakt in de gecertificeerde TRUE Platinum zero-waste fabriek van Ecover.

Platinum is het hoogste niveau dat door TRUE is toegekend en weerspiegelt de ‘beste ‘best in class’ afvalbeheerpraktijken van Ecover. Ecover zorgt ervoor dat momenteel 98,1% van zijn afval niet op de vuilnisbelt belandt door middel van reductieprojecten, hergebruik, vermindering en recyclage. Steek die fris gewassen handen maar in de lucht voor een vreugdedansje!